Componence Liferay Roadshow drukbezocht

Onder grote belangstelling vond op 28 januari de jaarlijkse Componence Liferay Roadshow plaats in Amstelveen. Ruim 50 deelnemers lieten zich in informatieve presentaties en een uitgebreide Q&A-sessie bijpraten over het laatste nieuws van Componence en Liferay. Componence is blij met de groeiende interesse voor Liferay Portal en kijkt terug op een succesvol evenement.

Liferay Platinum Partner

Chris Göbel, sales director bij Componence, besprak in zijn welkomstwoord de ontwikkelingen van het afgelopen jaar, waarin Componence zich de enige Liferay Platinum Partner in de Benelux mocht gaan noemen. Ook ontving het bedrijf de Community Excellence Award 2012 voor de bijdragen die het als partner leverde aan de Liferay Open Source Community. Het komende jaar zal Componence zich vooral richten op de toenemende vraag vanuit overheid, onderwijs en gezondheidszorg, en op uitbreiding van de activiteiten naar België.

Preview

Daarna bracht Ruud Kluivers, senior manager business development bij Liferay, de komende verbeteringen van Liferay Portal 6.2 Enterprise Edition over het voetlicht. Deze editie wordt in het derde kwartaal van 2013 gereleased en omvat naast optimalisaties op het gebied van webcontentmanagement ook een nieuwe Enterprise Collaboration Calender met geïntegreerde iCal en een verbeterde versie van Liferay Sync. De transparantere roadmap en de mogelijkheden om hierop invloed op uit te oefenen kwamen eveneens uitvoerig
aan de orde.

Studentenportal

Jos Groenewegen, coördinator student systems van de Radboud Universiteit Nijmegen, deed verslag van zijn ervaringen met Liferay als basis voor de vanuit Sunportal gemigreerde studentenportal van de universiteit. Deze samen met Componence gerealiseerde oplossing ging live in oktober 2012. Circa vijftienduizend studenten kunnen er terecht voor informatie en uitgebreide mogelijkheden voor kennisdelen en samenwerken. Hun enthousiasme over de huidige userinterface en de toegenomen beschikbaarheid van de portal is groot, zo blijkt uit het verdubbelde aantal van vijfduizend concurrent users. De volgende stap is de ontwikkeling van een medewerkersportal.

Watercooler effect

Maarten van Heiningen, senior portal consultant bij Componence, wees de deelnemers in zijn presentatie op het watercooler effect van Liferay Social Office 2.0. Social Office is een nieuwe zakelijke sociale netwerkomgeving die mensen binnen een organisatie samenbrengt door ze met elkaar te verbinden. Nieuws en informatie zijn op allerlei manieren te verspreiden en te delen, wat het mogelijk maakt om snel en doelgericht te communiceren en beter samen te werken. Dat kan een aanzienlijke positieve impuls geven aan de bedrijfsresultaten. De presentatie werd besloten met een verhelderende demo.

Meet the Experts

Hoe importeer ik webcontent vanuit een bestaand CMS als IBM naar Liferay Portal? Kan Liferay fungeren als identity provider? Welk voordeel biedt Liferay Social Office boven SharePoint? Na de pauze gaven Liferay experts Ruud Kluivers en Olaf Kock van Liferay en Maarten van Heiningen en Corné Aussems van Componence antwoord op deze en andere – veelal praktische – vragen van deelnemers. Na afloop van deze Q&A-sessie was er gelegenheid om verder te praten bij een hapje en een drankje.

Netwerken

Onder het genot van een hapje en een drankje werd na afloop genetwerkt.

Meer Nieuws