Groeiend aanbod in Liferay Marketplace

Het aantal plug-ins in de Liferay Marketplace stijgt. Liferay lanceerde de eigen ‘app store' op 1 augustus 2012 met ruim zeventig enterprise themes en applicaties. Vijf maanden later volgde de eerste third party app. Inmiddels bevat de Marketplace meer dan vijftig plug-ins die zijn uitgebracht door derden. Ook het Liferay team van Componence heeft verscheidene apps gereleased.

Uitbreiding standaardfunctionaliteit

Het toenemende aantal plug-ins in de Marketplace betekent een belangrijke uitbreiding van de standaardfunctionaliteit van Liferay Portal. Componence kan klanten daarmee opnieuw kostenefficiënter van dienst zijn bij de ontwikkeling en upgrading van portals. Softwareleverancier Liferay verwacht op korte termijn de release van nog eens zeventig nieuwe apps. Tot 15 augustus kunnen ontwikkelaars hun plug-in inzenden voor een door Liferay georganiseerde App Contest.

Componence Liferay plug-ins

Liferay Platinum Partner Componence ontwikkelde al een groot aantal Liferay plug-ins. In januari 2013 leverde het Liferay team de eerste Nederlandse bijdrage aan de Marketplace met de Web Content Locator, een plug-in die gepubliceerde webcontent traceert. Later volgden de RSS Merger Sorter - voor de weergave van RSS feeds van verschillende bronnen - en LinkedIn SignIn, een plug-in die het mogelijk maakt om in te loggen via een LinkedIn-account. Bovendien is Componence sponsor van de Dutch Translation app.

Componence heeft ook de beschikking over een breed scala aan plug-ins die (nog) niet zijn gepubliceerd in de Marketplace. Deze toepassingen worden veelal op maat afgewerkt om maximaal aan te sluiten bij specifieke klantwensen.

Meer weten?

Hebt u een goed idee voor de Marketplace of wilt u uw plug-in delen? Neemt u contact op via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560. Voor informatie over de Liferay Marketplace gaat u naar www.liferay.com/marketplace.

Meer Nieuws