Nieuws

Nieuwe Liferay site voor 1nP, onderdeel van de Parnassia Groep

Componence heeft een nieuwe Liferay site opgeleverd voor het landelijk netwerk van 600 vrijgevestigde ggz-professionals 1nP. Op deze volledig responsive site kunnen mensen met een zorgbehoefte zelf een geschikte behandelaar kiezen in hun directe omgeving. De aangesloten professionals beschikken er over uitgebreide mogelijkheden voor samenwerken en kennisdelen.

Gericht zoeken naar passende zorg

Mensen met een verwijsbrief van hun huisarts vinden op de site van 1nP snel en eenvoudig hun weg naar passende geestelijke gezondheidszorg. Zij geven eerst aan of er behoefte is aan basis-ggz of specialistische ggz. Daarna kunnen zij gericht zoeken naar het beoogde type behandelaar en/of de gewenste therapievorm bij hen in de buurt. Een kaartoverzicht laat zien waar in Nederland de behandelaars van 1nP zich bevinden. De site bevat verder veel praktische informatie over onder meer wachtlijsten, vergoedingen en verwijzingen.

Besloten netwerk voor professionals

De ggz-professionals van 1nP hebben met de nieuwe site de beschikking gekregen over een besloten netwerk met tal van mogelijkheden voor samenwerken en kennisdelen. Informatie en bestanden laten zich eenvoudig delen in discussiegroepen, die voorzien in social collaboration tools als blogs en microblogging. Documenten zijn centraal toegankelijk in een online beveiligde bibliotheek. De oplossing ontsluit verder een E-health warenhuis en Routine Outcome Measurement- vragenlijsten (ROM).

Toegang tot medisch dossier

In de nabije toekomst wordt ook voor cliënten van 1nP een afgeschermde omgeving beschikbaar gesteld. Zij krijgen er toegang tot hun medisch dossier en kunnen contact opnemen met hun behandelaar in een chatsessie of via de berichtenservice.

Componence realiseert dit project op basis van Liferay Portal Enterprise Edition 6.2 en draagt zorg voor het complete traject: van design en implementatie tot support en hosting.

600 vrijgevestigde ggz-professionals

Stichting 1nP is een landelijk netwerk van vrijgevestigde psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten en gz-psychologen. 600 aangesloten ggz-professionals bieden hoogwaardige psychische en psychiatrische behandeling, afgestemd op de individuele hulpvraag van de cliënt. 1nP is een onderdeel van de Parnassia Groep, een van de grootste aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

Meer weten?

Componence is Liferay Platinum Partner en levert hoogwaardige diensten, technische ondersteuning en ontwikkeling op maat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560.

Meer Nieuws