Liferay voor de 6e keer leader in Gartner's Magic Quadrant

Gartner Magic Quadrant 2015 Liferay

Onderzoeks- en adviesbureau Gartner heeft Liferay voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot leader in het Magic Quadrant for Horizontal Portals. Liferay scoort opnieuw hoog op zowel prestatievermogen als visie, en laat concurrenten als Microsoft, Oracle en SAP inmiddels achter zich.

Markt in verandering

Open source portalsoftware leverancier Liferay blijft daarmee leader in een markt die ingrijpend is veranderd in de afgelopen vijf jaar. Mobile, social, cloud en informatie hangen steeds meer samen, waardoor de behoefte aan één gepersonaliseerde toegang sterk is toegenomen, zo constateert Gartner. Het accent is daarbij komen te liggen op user experience, apps en personalisatie.

Kracht van Liferay

Sterk punt van Liferay is volgens Gartner de recente samenwerking met Red Hat JBoss, eerder een concurrent op de open source portalsoftware markt. Het bureau stelt vast dat het aantal zakelijke klanten van Liferay sneller toeneemt dan elders in de markt. Hoewel de omzetgroei is vertraagd door aanpassingen in het licentiesysteem, werkt de organisatie hiermee wel doeltreffend aan een duurzamer businessmodel.

Gartner's Magic Quadrants

Het Magic Quadrant for Horizontal Portals is een van de Magic Quadrants waarin Gartner een specifieke sector van de IT-markt analyseert aan de hand van een vaste set criteria voor prestatievermogen en visie. Marktleiders worden ondergebracht in vier categorieën: niche players, visionairies, challengers en leaders.

Gartner is een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau in de informatietechnologie-sector, gevestigd in Stamford Connecticut. Het bureau bedient klanten in wereldwijd 85 landen met onderzoek, analyse en interpretatie op het gebied van IT.

Meer informatie

Wilt u meer weten of hebt u belangstelling voor de complete rapportage? Neemt u contact op met Componence via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560. Meer informatie over Gartner is te vinden op www.gartner.com.

Meer Nieuws