Succesvolle livegang Liferay social intranet MyAHK

Liferay social intranet Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten live

Het intranet van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - MyAHK - is vernieuwd. Voor de ruim 3.000 studenten en circa 800 medewerkers van deze hbo-instelling ontwikkelde Componence een social intranet op basis van Liferay Social Office EE. Handige collaboration tools en gepersonaliseerde informatie zijn daarmee binnen handbereik.

Kennisdelen en samenwerken

Het nieuwe social intranet van de AHK geeft studenten en medewerkers uitgebreide mogelijkheden voor effectief samenwerken en kennisdelen. Op de besloten intranetsites van de verschillende faculteiten beschikken zij over vertrouwde collaboration tools als blogs, wiki’s, forums en microblogging. Ook kunnen zij zelf samenwerkings- en projectsites inrichten. Bestanden zijn eenvoudig te delen en centraal toegankelijk in een online beveiligde documentenbibliotheek.

Nieuws en informatie op maat

De deels gepersonaliseerde startpagina van MyAHK biedt gebruikers mededelingen en relevante nieuwsberichten van de AHK en van hun faculteit. Verder vinden zij er een adresboek en snelle links naar handige websites en apps, waaronder de elektronische leeromgeving Blackboard en het cijferregistratiesysteem Alluris.

Liferay Platinum Partner Componence ontwikkelde MyAHK op basis van Liferay Social Office Enterprise Edition en combineerde daarbij de standaardfunctionaliteit van Liferay met diverse maatwerkoplossingen. De studenten en medewerkers van de AHK kunnen dit responsive social intranet raadplegen vanaf elk apparaat, zowel pc, als smartphone en tablet.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) helpt studenten hun artistieke identiteit te ontwikkelen en leidt op voor het werkveld van kunst, cultuur en erfgoed. De AHK omvat zes faculteiten op verschillende locaties: de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie, de Theaterschool en het Conservatorium van Amsterdam.

Meer weten?

Neem contact op met Componence via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560. Meer informatie over de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is te vinden op www.ahk.nl.

Meer Nieuws