Ampco Flashlight

cases Ampco Flashlight

Ampco Flashlight

Corporate sites

Ampco Flashlight

Over dit project

Organisatie

De internationale onderneming Ampco Flashlight staat voor hoogwaardige oplossingen op het gebied van licht, geluid, video en riggingverhuur. Al ruim 35 jaar biedt dit full service bedrijf creativiteit en vakkennis binnen de segmenten broadcast, theater, live- en corporate events.

Ampco Flashlight opereert aan de top van de entertainmentindustrie en bedient een brede en gevarieerde klantenkring, die bestaat uit publieke en commerciële omroepen, producenten, theatergezelschappen, evenementenbureaus en musicalproducenten in binnen- en buitenland. Het bedrijf levert onder meer bijdragen aan live-tv-shows als So You Think You Can Dance en The Voice of Holland, aan live-events als Vrienden van Amstel Live en Pinkpop, en aan theatershows waaronder Riverdance.

Ampco Flashlight maakt deel uit van Ampco Flashlight Group, een groep van bedrijven met elk hun eigen expertise.

Uitdaging

De website ampco-flashlight.com is onderdeel van een reeks zustersites. Deze sites maken gebruik van verschillende propriëtaire CMS-systemen en laten zich daardoor moeilijk centraal beheren. Bovendien zijn de systemen inflexibel.

Ampco Flashlight Group wil de zustersites bij elkaar laten aansluiten wat betreft uitstraling en beheer. Met een uiterlijk dat past bij de huisstijl van Ampco Flashlight Group en bij de entertainmentbranche zullen de betrokken bedrijven beter overkomen als zusterondernemingen. Een flexibel systeem op basis van open standaarden moet het daarbij mogelijk maken om het beheer in handen te geven aan één centrale webredactie. De onderneming gaat op zoek naar een kosteneffectieve oplossing die mogelijkheden biedt voor hergebruik.

Oplossing

Ampco Flashlight Group kiest voor Liferay Portal Community Edition als oplossingsrichting. Eenvoud van beheer en uitstekende mogelijkheden voor branding en labelling zijn daarbij belangrijke argumenten. Liferay Portal biedt flexibiliteit en voldoet aan diverse open standaarden. Het brede scala aan out-of-the-box functionaliteiten resulteert in de gewenste kosteneffectiviteit.

Componence draagt zorg voor het complete traject van conceptualisatie tot livegang van de sites. Het Liferay team combineert standaard Liferay Portal functionaliteiten met verscheidene maatwerkportlets, waaronder een smoelenboek, video, meertaligheid, nieuwe producten en een twitterfeed.

Binnen enkele weken worden er vijf sites ontworpen, gebouwd en opgeleverd, die – elk met een aangepast theme - nauw bij elkaar aansluiten qua uiterlijk en beheer:

www.ampco-flashlight.nl
www.tmaudio.nl
www.pixelsource.nl
www.lightco.nl
www.audiodeal.nl / www.lightdeal.nl

De nieuwe sites van Ampco Flashlight Group zijn gebaseerd op de modernste technologieën. Dat geeft de onderneming de flexibiliteit om in spelen op veranderende eisen en wensen, zowel nu als op termijn.

REACTIE VAN ONZE KLANTEN

Reactie van onze klanten

Met de zogenaamde agile aanpak die Componence hanteerde was er snel resultaat te zien waardoor het implementeren van de diverse websites binnen de holding soepel verliep. Wij zijn erg tevreden over de websites en de functionaliteit die Liferay biedt.

Karin Koopmans, Marketing & Communications, Ampco Flashlight Holding BV

OVER LIFERAY PORTAL

Componence realiseerde dit project op basis van Liferay Portal, het gerenommeerde open source enterprise portalplatform voor websites, intranet en extranet. Componence is de eerste Liferay Platinum Partner in Nederland.

Meer over Liferay Portal Vraag een demo aan
Meer over Liferay Portal