APS

cases APS

APS

Corporate site

APS

Over dit project

Organisatie

Toonaangevend onderwijsadviesbureau APS (Algemeen Pedagogisch Studiecentrum) adviseert en begeleidt docenten en management van scholen en onderwijsinstellingen. Het bureau levert maatwerk aan overheid, scholen en individuele klanten, zowel nationaal als internationaal.

APS wil scholen ondersteunen om krachtig leren vorm te geven en biedt daarvoor concepten en praktijktheorieën over leren, onderwijs, pedagogiek en leiderschap. Ook doet APS in samenwerking met het scholenveld onderzoek naar nieuwe inzichten over leren, onderwijs en schoolorganisaties.

Het advieswerk, de begeleiding, de trainingen en het onderzoek van APS zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van leren en onderwijs. Uitgangspunt is altijd de schoolpraktijk, die richting geeft aan de theorie.

Uitdaging

APS maakt voor zijn webbased activiteiten gebruik van een verscheidenheid aan technieken en platforms, die zich lastig efficiënt laten beheren. Het bureau wil de verschillende systemen daarom migreren naar één centrale portal.

Het nieuwe APS Portaal moet leiden tot meer interne efficiëntie door overzichtelijk beheer en een inzichtelijke structuur. Daarnaast wenst het onderzoeksbureau de dienstverlening voor scholen en onderwijsinstellingen verder te verbeteren, ook op het gebied van social networking.

APS is op zoek naar een kostenefficiënte oplossing en wil de maatwerkfunctionaliteit van het nieuwe APS Portaal kunnen hergebruiken. Zowel voor bestaande - nog te migreren - sites, als voor nieuwe – te ontwikkelen - sites.

Oplossing

APS beschikt al over Onderwijs Anders NU een eerder door Componence ontwikkeld innovatieplatform op basis van Liferay Portal 6.1 Enterprise Edition. Het bureau is bijzonder tevreden over de veelzijdige en flexibele functionaliteit die Liferay Portal biedt en kiest opnieuw voor deze oplossing.

Componence realiseert het APS Portaal voor het beschikbare budget en binnen de gestelde termijn. Het Liferay team vult de standaardfunctionaliteit van Liferay Portal aan met verscheidene maatwerkoplossingen. Bijvoorbeeld een shop, diverse portlets voor gerelateerde content, en een specifieke structuur voor categorieën en content. Het toegepaste Liferay theme kent verschillende kleurencombinaties op basis van content, categorieën en labels.

APS kan met de nieuwe corporate portal gebruikmaken van een flexibel platform dat volledig beantwoordt aan de eisen van deze tijd. De site biedt gebruikers naast een heldere structuur ook uitgebreide mogelijkheden voor social networking en gepersonaliseerde content. Eenvoud van beheer en de mogelijkheid tot hergebruik leiden tot de gewenste (kosten)efficiëntie.

Na de uitrol van het APS Portaal gaat het onderwijsadviesbureau verder op de ingeslagen weg. Samenwerking tussen de trainers en consultants van APS en het Liferay team van Componence zal ook in de toekomst resulteren in nieuwe innovatieve oplossingen op basis van Liferay Portal.

OVER LIFERAY PORTAL

Componence realiseerde dit project op basis van Liferay Portal, het gerenommeerde open source enterprise portalplatform voor websites, intranet en extranet. Componence is de eerste Liferay Platinum Partner in Nederland.

Meer over Liferay Portal Vraag een demo aan
Meer over Liferay Portal