Dunea Case

cases Dunea

Dunea

Corporate site

Dunea

Over het project

Organisatie

Dunea (voorheen Duinwaterbedrijf Zuid-Holland) produceert en levert lekker en betrouwbaar drinkwater aan circa 1,2 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. De organisatie beschermt de duinwaterwinning tussen Monster en Katwijk en beheert daar de prachtige natuur waarvan jaarlijks een miljoen recreanten genieten.

Schoon drinkwater, rust en ruimte vormen de basis voor een goed leven in de Randstad. Daarom is Dunea altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en mogelijkheden voor drinkwater en natuur.

Uitdaging

Dunea wil op dunea.nl zowel diensten als informatie aanbieden. Klanten moeten direct de stand van hun watermeter kunnen doorgeven of zich kunnen aanmelden voor een duinexcursie. Verder wil Dunea via de website de relatie met (potentiƫle) klanten versterken en snel informatie verschaffen bij calamiteiten aan het waternet.

Deze ambitieuze doelstellingen zijn niet te realiseren met Dunea's verouderde contentmanagementsysteem (CMS) dat statische content publiceert. Ook past de vormgeving van dunea.nl niet meer bij de huidige uitstraling van het duinwaterbedrijf. De website van Dunea is dus dringend toe aan vernieuwing.

De doelstelling van het project is om een dynamische en overzichtelijke portal te ontwikkelen op basis van bestaande content. Eenvoudig beheer moet het mogelijk maken om snel in te spelen op actualiteiten. Dunea gaat met een lijst van eisen op zoek naar een nieuw CMS.

Oplossing

Bij evaluatie van diverse mogelijkheden komt Liferay Portal Enterprise Edition voor Dunea als beste oplossing naar voren. Doorslaggevende argumenten hierbij zijn het schaalbare CMS en de rijke out-of-the- box functionaliteit. Ook de hoge waardering door Gartner speelt een belangrijke rol.

Samen met Dunea realiseren de Liferay experts van Componence binnen enkele maanden de nieuwe portal. De projectaanpak voor de implementatie is gebaseerd op Scrum. Dat past uitstekend bij de veelzijdige functionaliteit van Liferay Portal.

De portal is opgeleverd binnen de deadline en binnen het gestelde budget. Het eindresultaat is een mooi visitekaartje voor Dunea, dat geheel aansluit bij de visie van het duinwaterbedrijf. Klanten krijgen via de nieuwe website eenvoudig toegang tot alle relevante informatie. Daarnaast is de dienstverlening aanzienlijk verbeterd.

In de toekomst gaat Dunea de nieuwe portal uitbouwen met onder meer de mogelijkheid tot personalisatie, mobiele toegankelijkheid, subsites en verdere integratie met bijvoorbeeld social media.

OVER LIFERAY PORTAL

Componence realiseerde dit project op basis van Liferay Portal, het gerenommeerde open source enterprise portalplatform voor websites, intranet en extranet. Componence is de eerste Liferay Platinum Partner in Nederland.

Meer over Liferay Portal Vraag een demo aan
Meer over Liferay Portal