Project Intro

cases Parnassia Groep

Parnassia Groep

Corporate Portal

Parnassia Groep

Over dit project

Organisatie

De Parnassia Groep is een moderne organisatie in de geestelijke gezondheidszorg. Met acht zorgbedrijven en meer dan 8900 medewerkers is deze zorgholding een van de grootste aanbieders in Nederland. In 2010 behandelde de Parnassia Groep circa 168.000 patiënten in de regio Rotterdam inclusief de Zuid-Hollandse eilanden, de regio Haaglanden en de regio rondom Castricum.

Belangrijk streven van de Parnassia Groep is een verregaande modernisering van de zorg. Door deze efficiënter en effectiever in te richten wil de organisatie in 2013 patiënten nog beter en tegen lagere kosten kunnen behandelen. De combinatie van e-health met face-to-face behandeling speelt hierbij een voorname rol.

Uitdaging

De Parnassia Groep wil met een compleet nieuw te bouwen platform innovatieve zorg verlenen aan patiënten en uniforme ondersteuning bieden aan behandelaars en administratief personeel.

Op het platform zal de Parnassia Groep meerdere websites en verscheidene portalen laten ontwikkelen, die volledig zijn afgestemd op specifieke doelgroepen en volggroepen. Standaardoplossingen en hergebruik van functionaliteiten moeten leiden tot de gewenste kostenefficiëntie.

De uitvoering van de vernieuwingen vindt plaats onder een Service Gerichte Architectuur (SGA), waarbij de Parnassia Groep verantwoordelijkheden belegt bij verschillende leveranciers. Betrokken partijen werken releasematig en op basis van standaarden. De regie is steeds in handen van de Parnassia Groep.

Oplossing

De Parnassia Groep oriënteert zich op verschillende oplossingsmogelijkheden. Demonstraties door Componence dragen eraan bij dat de organisatie uiteindelijk kiest voor Liferay Portal. De GGZ-instelling selecteert vervolgens een gespecialiseerde portaalpartner voor de bouw van het nieuwe platform. Componence beschikt over uitgebreide ervaring met Liferay Portal en komt mede op basis daarvan als beste uit de bus.

Het Liferay team van Componence begeleidt de Parnassia Groep bij de aanschaf van de Liferay Portal Enterprise Edition en verzorgt de implementatie en inrichting van deze software. Het team realiseert sjablonen op verscheidene gebieden en zet de designs van de conceptingpartner om naar Liferay Portal lay-outs, thema's en branding. Ook biedt Componence ondersteuning en training aan de ontwerpers van de grafische interface. De Liferay architecten definiëren richtlijnen voor ontwikkeling, deployment en beheer en beoordelen portlets die zijn gerealiseerd door applicatieleveranciers. Componence is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van generieke portal functionaliteiten en de ontsluiting van het CMS.

In de komende periode vindt implementatie en inrichting plaats van de portalen voor specifieke doelgroepen en volggroepen. Componence blijft als portaalpartner zorgdragen voor de beveiliging, stabiliteit en beschikbaarheid van de oplossing.

OVER LIFERAY PORTAL

Componence realiseerde dit project op basis van Liferay Portal, het gerenommeerde open source enterprise portalplatform voor websites, intranet en extranet. Componence is de eerste Liferay Platinum Partner in Nederland.

Meer over Liferay Portal Vraag een demo aan
Meer over Liferay Portal