Van Nature

cases Van Nature

Van Nature

Supply chain portal

Van Nature

Over dit project

Organisatie

Van Nature (voorheen Versdirect.nl) is een telerscoöperatie met als hoofdproducten paprika, tomaat, komkommer, aubergine en spruiten. Van Nature is ook de naam van de besloten vennootschap die het product van de telerscoöperatie verkoopt aan vier handelsbedrijven die zijn gespecialiseerd in de import en export van groenten en (zacht)fruit. Dagelijks wordt er zo een gezond, veilig en vers productassortiment verkocht op de binnen- en buitenlandse markt. Optimaal afgestemd op consumentenwensen door duurzame samenwerking tussen de ketenschakels teelt en afzet.

Vrijwel alle telers die leveren aan het samenwerkingsverband zijn aangesloten bij telerscoöperatie Van Nature UA. Deze leden kunnen hun gezamenlijke voordeel verder vergroten via de inkoopgroep van Van Nature. De handelsbedrijven vermarkten in hoofdzaak producten van aan de coöperatie verbonden telers.

Kwaliteit staat bij Van Nature hoog in het vaandel. De organisatie stelt dan ook strenge eisen aan zowel producten als ketenpartners, en onderzoekt steeds nieuwe wegen naar een nog hoger niveau. Van Nature is op 1 maart 2012 voortgekomen uit de fusie tussen Versdirect.nl en Best Growers Benelux.

Uitdaging

Sinds 2008 kunnen de telers van Van Nature een aantal zaken invoeren en bekijken via een applicatie. De toepassing is een extensie van JD Edwards. Dit brengt hoge licentiekosten met zich mee, terwijl de organisatie slechts een deel van de functies benut. Van Nature besluit tot vervanging door een webapplicatie op basis van het ERP-pakket Freshware.

De site moet zich richten zich op de verschillende ‘rollen' in de keten. Telers, handelsbedrijven, leveranciers, keurmeesters en medewerkers van Van Nature gaan gebruikmaken van de applicatie. Om het werk van de telers te faciliteren of om zelf informatie te verkrijgen.

Van Nature wil onder meer de functionaliteit rond aanvoerprognoses, aanvoerbrieven en aanvoeroverzichten vervangen. Daarnaast zijn er belangrijke wensen op het gebied van informatievoorziening door nieuwsberichten, e-mail en sms, en het beschikbaar stellen van marktprijsgegevens en rapportages.

Met de nieuwe site wil Van Nature zich profileren als vooruitstrevende organisatie die voorziet in de behoeften van de hedendaagse, veeleisende gebruiker. Ook het permanente streven naar duurzame kwaliteitsverbetering moet een accent krijgen.

Oplossing

Liferay Portal komt voor Van Nature als beste oplossing uit de bus. De uitgebreide rolgebaseerde autorisatiemogelijkheden en het enorme aanbod aan standaardfunctionaliteit zijn daarbij belangrijke argumenten. Daarnaast laat Liferay Portal zich als open source basis probleemloos uitbreiden en aanvullen met maatwerkoplossingen - ook in de toekomst.

In nauw overleg met Van Nature komt een grafische interface tot stand, die zowel beginnende als ervaren gebruikers ondersteunt bij de invoer van hoogwaardige gegevens en het vinden van relevante informatie. 

De UNIMS database van Van Nature wordt ontsloten door een applicatie op basis van een drielagen architectuur. De frontend is AJAX gestuurd en gebaseerd op JavaServer Faces technologie. De rapportage krijgt vorm door implementatie van Pentaho Reporting en een maatwerkportlet met uitgebreide instelmogelijkheden.

Componence heeft deze applicatie in beheer en begeleidt Van Nature bij het doorontwikkelen van nieuwe ideeën. Dat resulteert in een continu proces van vernieuwing en vervolmaking van de site.

OVER LIFERAY PORTAL

Componence realiseerde dit project op basis van Liferay Portal, het gerenommeerde open source enterprise portalplatform voor websites, intranet en extranet. Componence is de eerste Liferay Platinum Partner in Nederland.

Meer over Liferay Portal Vraag een demo aan
Meer over Liferay Portal