Back to school met Valamis 2.4

Back to school met Valamis

De Finse open source specialist Arcusys begint het schooljaar goed met de release van Valamis eLearning 2.4. Deze versie heeft een compleet vernieuwd dashboard en is uitgebreid met verscheidene praktische features. Daarmee kan Valamis-partner Componence de dienstverlening op het gebied van e-learning opnieuw naar een hoger plan tillen.

Vernieuwd dashboard

Het nieuwe Valamis Dashboard toont de gebruiker statistische informatie over zijn persoonlijke leertraject. Bijvoorbeeld voltooide lessen, bereikte doelen en behaalde certificaten. De Valamis Activity portlet biedt ruimte om deze gegevens te delen met andere gebruikers en voor sociale activiteiten als liken en het posten van status updates.

Nieuwe curriculum tool: Phenomenizer

Met Phenomenizer Studio kunnen docenten een verhaal samenstellen aan de hand van cursusinhoud. Cursisten zien wat ze moeten leren om het verhaal te begrijpen en krijgen zo meer zicht op het verband tussen de verschillende lesonderdelen. Phenomenizer Report is een hulpmiddel om de studieresultaten zichtbaar te maken en te analyseren.

'Skills database'

De portlets Competences administration en My Competences vormen samen een unieke tool om competenties te beheren. Medewerkers of cursisten leggen informatie vast over hun vaardigheden, bekwaamheden en ervaring, waardoor managers, docenten of supervisors de beschikking krijgen over een 'skills database'.

Valamis eLearning 2.4 is verder geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Ontworpen lessen zijn nu eenvoudig te exporteren naar de Lesson Studio, die nieuwe mogelijkheden biedt om een video, een PDF-bestand, een PPTX-presentatie of een wiskundige figuur in te voegen.

Geïntegreerd in Liferay Portal

In september 2013 werd Valamis eLearning for Liferay uitgeroepen tot beste commerciële app in de Liferay Marketplace. De volledig in Liferay Portal geïntegreerde oplossing is inmiddels geïmplementeerd bij verscheidene onderwijsinstellingen en organisaties, waaronder de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Hivos. Componence is businesspartner van ontwikkelaar Arcusys.

Meer weten?

Neemt u voor meer informatie contact op met Componence via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560. Meer informatie over Liferay en Valamis eLearning is te vinden op www.liferay.com en valamis.arcusys.com

Meer Nieuws