Componence lanceert native mobile app met Liferay Screens

Mobile first! Onder dit motto nam zorgaanbieder Philadelphia onlangs de native mobile intranet app Phlink in gebruik. Mobiel is daarmee het dominante platform geworden in de communicatie met de ruim 8.000 medewerkers van de organisatie. Componence ontwikkelde Phlink voor Android en iOS op basis van Liferay Screens.

Compleet mobiel intranet

Met Phlink kan Philadelphia medewerkers nieuws bieden dat is afgestemd op hun rol in de organisatie. Ook kunnen zij op zoek naar collega's en locaties. Phlink voorziet bovendien in relevante informatie over bijvoorbeeld protocollen en zorgverlof. De app sluit qua inhoud en look-and-feel volledig aan bij het in tweede instantie ontwikkelde Liferay intranet van Philadelphia.

Liferay Screens

Componence bouwde Phlink met behulp van de Liferay Screens development tool. Deze tool werkt met visuele elementen – Screenlets – die de Liferay content en web services gebruiken voor native apps. Belangrijk voordeel van deze oplossing is dat de content voor alle devices en interfaces wordt geleverd door hetzelfde platform: het Liferay Digital Experience Platform.

Native mobile app

Philadelphia beantwoordt met Phlink aan de wensen van hedendaagse gebruikers die bij voorkeur gebruikmaken van mobile devices. Met deze native app hoeven zij daarbij geen concessies meer te doen op het gebied van snelheid of gebruiksgemak. Van de native Phlink app op hun smartphone naar het Philadelphia intranet op hun desktop ervaren zij een uniforme user journey, die via eenmalig inloggen (SSO) toegankelijk is.

Biometric Authentication

De gegevens in Phlink zijn uiteraard uitsluitend beschikbaar voor medewerkers van Philadelphia. De app maakt gebruik van een beveiligde inlogmethode op basis van AD/LDAP en SAML. Deze wordt in de nabije toekomst gekoppeld aan een geavanceerde oplossing van Onegini voor biometrische authenticatie in de vorm van gezichtsherkenning. Daarmee zal aanmelden niet alleen veiliger, maar ook eenvoudiger zijn dan ooit.

Het beste uit jezelf met Philadelphia

Philadelphia is een grote landelijke zorgverlener met een hoofdkantoor in Amersfoort en circa 800 kleinschalige locaties door het hele land. In totaal begeleiden ruim 8.000 medewerkers meer dan 8.000 cliënten. Philadelphia levert zorg op maat en wil er vanuit een christelijke visie aan bijdragen dat mensen met een verstandelijke handicap zo gelukkig mogelijk leven en het beste kunnen halen uit zichzelf.

Meer weten?

Componence is Liferay Platinum Partner en levert hoogwaardige diensten, technische ondersteuning en ontwikkeling op maat. Voor meer informatie over Liferay Screens en onze native mobile apps kunt u contact opnemen via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560.

 

 

 

Meer Nieuws