Terugblik inspirerende Liferay DevCon 2013

Componence kijkt terug op een boeiende eerste Liferay Developers Conference. Bevlogen Liferay experts verzorgden inspirerende presentaties en praktische workshops. Daarbij was er veel ruimte voor kennisdelen en samenwerken. Ook het Liferay tafelvoetbaltoernooi was een doorslaand succes. De conferentie vond op 9 en 10 oktober plaats in het Berlijnse Maritim proArte Hotel.

Klaar voor de toekomst

Liferay VP of Engineering Jorge Ferrer opende de Liferay Developers Conference met een key note over het heden en vooral de toekomst van Liferay. De nieuwe Liferay Portal versie 6.2 is  ingrijpend veranderd wat betreft de user interface. Naast aanvullende en verbeterde features zijn er ook veel nieuwe mogelijkheden onder de motorkap. Daarmee verwacht Liferay meer dan ooit een antwoord in huis te hebben op actuele en toekomstige vragen van gebruikers en organisaties.

Samenwerken en communiceren

Na de aftrap was er keuze uit tal van bijeenkomsten rond veelal technische thema's. Maarten van Heiningen – senior Liferay consultant bij Componence – nam de toehoorders mee in de wereld van Social Office en benadrukte daarbij de noodzaak van doelgericht samenwerken en communiceren. Social Office is een effectieve oplossing voor beheersbaar sociaal netwerken binnen professionele organisaties. Componence implementeerde het product al doeltreffend in bestaande projecten. Maarten van Heiningen is direct betrokken bij de verdere  ontwikkeling van Social Office door Liferay.

Klik hier om de presentatie van Maarten van Heiningen te downloaden.

Internationale ontmoetingsplek

De eerste Liferay Developers Conference bood Liferay specialisten van over de hele wereld vooral ook een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten en de onderlinge banden te versterken. Ruim driehonderd Liferay engineers, ontwikkelaars en communityleden maakten gebruik van deze gelegenheid om ideeën uit te wisselen en om te leren van elkaars kennis en expertise. De DevCon 2013 werd gesponsord door onder meer Componence.

DevCon Tournament

De tweede editie van het Liferay tafelvoetbaltoernooi was zeer succesvol. De organisatie was volledig in handen van de Nederlandse Liferay User Group, die het evenement had voorzien van een speciaal oranje tintje. De 29 fanatieke teams streden dan ook om ‘Dutch treats' als kruidnoten en kaas. De winnaars werden bovendien beloond met Delfts blauw.

Meer weten?

Alle presentaties van de DevCon 2013 zijn binnenkort te zien en te downloaden op www.liferay.com. Bekijkt u ook onze foto's op Facebook. Voor meer informatie over Liferay Portal 6.2 kunt u contact opnemen met Componence via sales@componence.nl of +31(0)20 44 99 560.

Meer Nieuws