NIEUWS

Valamis breidt uit naar Nederland met overname van Componence

Amsterdam, 3 januari 2019. Wereldleider in digital learning technologie en workforce development Valamis Group Ltd. opent een kantoor in Amsterdam. Met de overname van Valamis-partner Componence wordt Nederland het zesde land waarin het Finse bedrijf zich vestigt. De overname van Componence is geheel in overeenstemming met Valamis' langetermijnplannen voor internationale groei en vormt een logisch vervolg op de opening van vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Vanuit het nieuwe Nederlandse kantoor kan Valamis de service op het next generation Valamis learning platform verder verbeteren.  

Valamis - Learning Experience Platform (LXP) combineert de sterke punten van het traditionele LMS (Learning Management System) met LXP. Dit flexibele platform biedt naast mogelijkheden voor basic learning management en content creation, ook inzichtelijke learning analytics en een digital learning assistant op basis van artificial intelligence (AI). Valamis LXP ondersteunt een werkzaam leven lang leren op een manier die voor de werknemer efficiënt is en waarvan ook de organisatie optimaal profiteert. Het is de optelsom van onderwijs en technologie - twee gebieden waarop de Finse expertise excelleert - en helpt grote bedrijven om de voordelen van digitalisering te benutten.
 
De Benelux-landen kennen een uitgebreide dienstensector en een veelheid aan banken, verzekeringsmaatschappijen en complexe industrieën. De regio vormt daarmee een interessante potentiële markt voor Valamis.

In de huidige bedrijfsomgeving is het meer dan ooit nodig om de workforce te ontwikkelen. De Benelux-landen zijn als markt klaar voor een geavanceerd learning platform. Ik ben ervan overtuigd dat workforce development met Valamis LXP fantastische kansen biedt voor de bedrijven in deze regio. 
-    Jussi Hurskainen, CEO Valamis Group Ltd.

Liferay Platinum Partner Componence is sinds 2015 partner van Valamis. Componence, opgericht in 2001, is de eerste en oudste Liferay-partner in Nederland. Nationale en internationale klanten als Parnassia Groep, Stichting Philadelphia Zorg, Radboud Universiteit Nijmegen, het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken, HEMA en A.S. Watson Group maken gebruik van de uitgebreide expertise van Componence. Valamis blijft alle bestaande klanten bedienen met dezelfde medewerkers.


Voor Componence is het een logische stap om deel te gaan uitmaken van de snel groeiende internationale Valamis Group en zo een win-winsituatie te creëren voor onze klanten en werknemers. We zijn in Amsterdam getuige van de snelle groei van de zakelijke e-learning-markt. Samen met Valamis met zijn unieke expertise op het gebied van learning technologie kunnen we vanuit onze vestiging Valamis LXP naar de Benelux halen. 
-    Chris Göbel, directeur Valamis Benelux

Meer informatie:

Valamis Group Ltd.
Jussi Hurskainen
Chief Executive Officer
+358 500 879 417
jussi.hurskainen@valamis.com 

Componence - Valamis Benelux 
Chris Göbel
Directeur
chris.gobel@valamis.com
+31 6 15065227

Over Valamis
Valamis, ontwikkelaar van Valamis – Learning Experience Platform, is een digital learning bedrijf dat is gespecialiseerd in workforce development. De klanten van Valamis zijn grote organisaties uit alle sectoren, waarbij het zwaartepunt ligt bij het bank- en verzekeringswezen, complexe productie en professionele dienstverlening. Valamis is internationaal actief vanuit het hoofdkantoor in het Finse Joensuu en vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Rusland.

Bent u geïnteresseerd in de voordelen van proactieve retraining en re-skilling, en wilt u meer weten over de economische aspecten van leren, leest u dan de nieuwste whitepaper van Valamis: Digital Transformation of the Workforce.

Valamis is er trots op om begin 2019 als sponsor en exposant deel te nemen aan verscheidene evenementen, waaronder LearnTec in Karlsruhe, Duitsland, van 29 tot 31 januari en Learning Technologies in Londen, het Verenigd Koninkrijk, op 13 en14 februari. Wilt u ons ontmoeten tijdens een van deze evenementen? Neemt u dan contact met ons op voor meer informatie: hello@valamis.com.

Over Valamis - Learning Experience Platform
Het open source learning platform Valamis – Learning Experience Platform wordt sinds 2010 ontwikkeld door Valamis. Dit met een award bekroonde platform biedt organisaties de kans om met digitaal leren een voorsprong te nemen op de concurrentie. Valamis voorziet in social en informal learning, content authoring, management tools, learning measurement tools en portalfunctionaliteiten op basis van het Liferay platform. Valamis geeft gebruikers toegang tot diepgaande analyses van hun eigen leerproces. Het platform ondersteunt de xAPI-standaard en omvat een ingebouwde Learning Record Store (LRS). Met Valamis – Learning Experience Platform beschikken organisaties over een kosteneffectieve en flexibele oplossing die het mogelijk maakt om te groeien en hun leerprocessen te beheren.

Meer Nieuws